De bedeling van de mondmaskers ten vroegste tegen volgende week woensdag


Geraardsbergen. De bedeling van de mondmaskers in de Oudenbergstad – gepland op 10 juni – zal mogelijks doorgaan met een kleine vertraging, meldt het stadsbestuur. In de Kunstacademie staat alles gereed om de mondmaskers te versturen. ‘Geraardsbergen bereidde zich immers voor om de mondmaskers te gaan bedelen. Niet alleen mondmaskers, er zitten ook filters in. Daarnaast ook een krantje met positieve verhalen van mensen hoe ze het hoogtepunt van de coronacrisis beleefd hebben, alsook instructies hoe je de mondmaskers moet dragen, wassen, etc…’

‘Alles staat klaar, zoals je kan zien op de foto’s. Het enige wat nog mist zijn… mondmaskers. De mondmaskers aangekocht door de provincie hebben vertraging opgelopen en worden vandaag verwacht in Zaventem. Daarna moeten ze nog vrijgegeven worden door de douane. Van zodra die aankomen, wordt de gigantische logistieke actie hervat. De verdeling die bedoeld was om te starten op 10 juni zal hierdoor mogelijk een kleine vertraging oplopen’, klinkt het in een persmededeling.