Boer die koe met staalkabel rond de hals uit de Dender trok, slaat weer toe.

Woede en verontwaardiging op sociale media is groot.

Foto’s Facebook


Ninove/Zandbergen. Een boer die eerder al werd aangeklaagd wegens dierenmishandeling doet zijn reputatie alle eer aan nadat hij opnieuw onmenselijk tekeer ging tegen vogels. Drie weken geleden trok hij een koe met een staalkabel rond haar hals met zijn tractor uit de Dender. Gisteren reed hij met zijn wagen op zijn weide vogels dood. Een getuige zag hem rodeo rijden achter ganzen. Daarbij kwamen meerdere vogels onder zijn wielen terecht. De getuige heeft de beelden naar Gaia en de politie doorgestuurd. De woede en de verontwaardiging op de sociale media is groot. Vele mensen vragen zich luidop af hoelang dit nog kan blijven duren. Schepen voor Dierenwelzijn Martine Duwyn (Open Vld) heeft laten weten dat het onderzoek ‘lopende’ is.

Julien Borremans

Klacht tegen agressieve boer die koe mishandelde