Cultuurseizoen 2020 / 2021 in GC De Kluize: ‘Raakvlam’

Schitterend aanbod

Het ronduit schitterend Kluize — team was er het hart van in, wegens de coronacrisis kon men op 28 mei in het Gemeenschapscentrum De Kluize het nieuwe cultuurseizoen 2020 / 2021 niet voorstellen. ‘Jammer, dat we zoveel mensen hebben moeten ontgoochelen’, weten Els Van Nieuwenhove en David De Landsheere namens het ganse Kluize — team. De theaterzaal zat altijd afgeladen vol, zo groot was telkens de belangstelling op de vorige presentaties. Zoals velen misten we dit jaar de voorstelling van het nieuwe cultuurseizoen. Wat had het Kluize —team dit keer uit zijn hoed getoverd? Zeker weten, het had opnieuw een heel ludieke, knappe en originele voorstelling geweest. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Door de coronamaatregelen viel het vanaf 13 maart 2020 akelig stil in De Kluize. ‘Maar er brandt nog één licht, een waakvlam met perspectief op betere tijden. Alles begint met licht. En we komen terug. Het nieuwe thema is ‘Raakvlam’. Het is de samentrekking van ‘raakvlak’ en ‘waakvlam’. Twee belangrijke begrippen voor onze werking. We zien jullie — bij leven en welzijn — graag terug vanaf september’, klinkt het strijdvaardig bij David, Els, Christel, Nancy, Hilde, Staf, Peter, Luk, Jonathan, Ann, Anneke, Miranda en Caroline, zeg maar het geolied team van De Kluize. Het programma 2020 / 2021 oogt veelbelovend. De Kluize brengt alweer een uitgebalanceerd pakket, waarin ieder zijn gading vindt. Het Gemeenschapscentrum De Kluize blijft zijn deuren wagenwijd openzetten voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met cultuur.
Programma
Wat mag je verwachten in het seizoen 2020/2021: Je hebt keuze uit theater, human interest, muziek, familievoorstellingen, humor/cabaret, dans, circus, Olga voorstellingen. Te gast in GC De Kluize:
Theater/Human Interest/Olga
Het Scheldeoffensief, Stefaan Van Brabandt, Het Zuidelijk Toneel & Han Kerckhoffs, Nele Bauwens & The Whodads, fABULEUS & Kloppend Hert, DESCHONECOMPANIE, Kristien De Proost & Bwanga Pilipili, Arne Sierens, Lieven Scheire, Abattoir Ferm é, hetpaleis/Simon De Vos, Stefaan Van Brabant, Frank Focketyn & Sien Eggers, Parcoeur, Koen Aerts, Elena Peeters.
Muziek
Guido Belcanto, Isabelle A en Klaas Delrue, Raymond van het Groenewoud & Groep, Nele Bauwens & The Whodads, Singalong Met De Wim Opbrouck Singalong Songbook, De Mens Late Night, DESCHONECOMPAGNIE, Soetkin Baptist, Willy Sommers, Stan Van Samang, Wannes Cappelle & Nicolas Callot, Apero Klassiek: Nils Gistelinck, Celine Debacquer & Francesco Olivero, Wulfmann, De Graaf, Lenny & de Wespen, De Frivole Framboos, Apero Klassiek: Hans Depelchin & Breathe.
Familie
Het Scheldeoffensief, De Kleine Prins (film), Zonzo Compagnie & ROESTgroep, Ultima Thule, STUDIO ORKA, Chicken Run (film), De Graaf.
Humor/Cabaret
William Boeva, Nele Bauwens & The Whodads, Henk Rijckaert, Michael Van Peel, Steven Mahieu , Barbara Sarafian, De Frivole Framboos.
Dans/Circus
fABULEUS & Kloppend Hert, The Backyard, Circus Ronaldo.
Aangepaste reservatieregels
Door de onzekere tijden heeft het Kluize — team de manier van reserveren bijgeschaafd. Je kan je abonnement (VANAF 15 JUNI) en losse tickets (VANAF 22 JUNI) reserveren bij De Kluize, zonder dat meteen te moeten betalen. Je reserveert je tickets en de betaalopdracht volgt pas van zodra de Corona —richtlijnen voor schouwburgen duidelijk zijn. Voor reservaties kan je zowel online: www.gcdekluize.be, telefonisch 09 / 363 83 30, via mail: reservaties@oosterzele.be en bij de cultuurdienst, Sportstraat 3 Scheldewindeke terecht. Er is ook een handig reservatieformulier beschikbaar via www.gcdekluize.be.     Reporter 17