Astertechnics start crowdfunding voor kinderen met een mentale beperking.


Geraardsbergen. Astertechnics uit Geraardsbergen zijn een crowdfunding gestart voor een uniek bosbordspel voor kinderen met een mentale beperking. ‘Ons robotje AT gaat samen met de kinderen het bos ontdekken op een leuke, speelse en ontspannende manier. Samen met Bea Nachtergaele en Carine Geenens zijn we vol goesting gestart en Sjouke Van der Pulst (15 jaar) zorgt voor de leuke illustraties.’

Astertechnics wil een wezenlijke bijdrage tot de sociaalculturele ontplooiing van onze jongeren leveren. ‘E én van de doelstellingen van de vzw is een faciliteit aanbieden waar kinderen hun interesse in wetenschap, techniek, natuur, programmeren, enz… in combinatie met kunst kunnen ontwikkelen. Hierbij is de link met cultuur, omgeving, milieu en de onderlinge sociale omgang steeds aanwezig met aandacht voor gelijke kansen voor alle kinderen’, staat op de website te lezen. De organisatie wil moeilijk bereikbare doelgroepen aanspreken, zoals kinderen uit kansarme gezinnen of met een mentale beperking. Bedoeling is om iedereen gelijke kansen te bieden, wat moet resulteren in een beter welbevinden van de kinderen.

Bordspel
Astertechnics is gestart met het ontwikkelen van een bosbordspel voor kinderen en jongvolwassenen met een mentale beperking. ‘Ons robotje AT gaat samen met de kinderen het bos ontdekken op een leuke, speelse en ontspannende manier. Samen met Bea Nachtergaele en Carine Geenens zijn we vol goesting gestart en Sjouke Van der Pulst (15 jaar) zorgt voor de leuke illustraties. Omdat alles (bord, pionnen, dobbelsteen, …) wat groter dient te zijn om gemakkelijk in het bos te kunnen spelen, maken we alles zelf. Een ganse uitdaging, maar het gaan dan ook allemaal originele onderdelen worden. Het geheel met extra materiaal voor de doe-opdrachtjes, stoppen we in een speciale rugzak, dit zorgt er voor dat alles gemakkelijk kan worden meegenomen.’

Interesse? surf dan eens naar onderstaande link:
https://www.streekmotor23.be/project/27336

Julien Borremans