Autodelen in Zottegem vanaf 23 juni

Bij vele Zottegemnaren staat de (tweede) wagen het grootste deel van de tijd stil in de garage of op de oprit. Autodelen is een goedkoper en gemakkelijker alternatief; een auto enkel wanneer je die nodig hebt.

Daarom starten in juni dertien Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten, waaronder Zottegem, met autodelen. In Zottegem zal er een deelwagen te vinden zijn aan de bibliotheek (parking D ésir é Van Den Bosschestraat) en aan het administratief centrum Sanitary (parking Molenstraat). “In het kader van de klimaatambities van de stad wordt bovendien bewust gekozen om enkel met elektrische voertuigen te werken” laat schepen van Leefmilieu Leen Goossens weten.

Concreet zullen de nieuwe Renault Zo ë (Bibliotheek) en de elektrische versie van de Renault Kangoo (Sanitary) als deelwagen in het straatbeeld verschijnen via het deelplatform van Valckenier Share. De deelwagens krijgen een gereserveerde parkeerplaats aan een elektrische laadpaal en zullen beschikbaar zijn vanaf dinsdag 23 juni 2020. Hoe werkt het? Om gebruik te kunnen maken van de elektrische deelwagens is het nodig om te registeren op de website van Valckenier Share en daarbij een geldig rijbewijs voor te leggen.

“Er zijn geen instapkosten of abonnementskosten verbonden aan het systeem. Als gebruiker betaal je enkel voor het effectief gebruik van de deelwagens door een uurprijs en een kilometerprijs,” verduidelijkt schepen van Mobiliteit Evert De Smet. Je kan de auto weken vooraf reserveren of op het moment dat je die nodig hebt. Verdere informatie over het gebruik van de wagens is te vinden op de website van stad Zottegem via www.zottegem.be/mobiliteit-en-openbare-werken/autodelen.

In beide wagens wordt ontsmettende handgel voorzien zodat elke gebruiker van de wagen de nodige hygi ënische maatregelen kan nemen in deze coronatijden. Er wordt ook nog een infosessie georganiseerd, pas later dit jaar omwille van de coronamaatregelen. De infosessie zal doorgaan op 14 september 2020 om 19 uur in het Administratief Centrum Sanitary.

Inschrijven voor deze sessie is verplicht en kan via mobiliteit@zottegem.be (inschrijven vóór 4 september).