Lokaal dienstencentrum Egmont heropent de deuren

Vandaag 8 juni heropent het Lokaal dienstencentrum Egmont de deuren voor één-op- één dienstverlening. Vanaf maandag 15 juni worden ook de groepsactiviteiten (op inschrijving) herstart.

Burgemeester Jenne De Potter zegt: “wij zijn verheugd ook in het Lokaal dienstencentrum Egmont terug van start te kunnen gaan. Een veilige plaats waar Zottegemnaren elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe sociale contacten uitbouwen is in deze coronatijden meer dan noodzakelijk. De herstart werd grondig voorbereid en de nodige veiligheidsmaatregelen worden strikt in acht genomen om het lokaal dienstencentrum een veilige plek te maken waar bezoekers met een gerust hart terecht kunnen.” Alle richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid worden nauwgezet opgevolgd om een goed evenwicht tussen zorg en veiligheid te garanderen.

Wie naar het lokaal dienstencentrum wil komen, wordt gevraagd om volgende algemene hygi ënische maatregelen te volgen:

– hou te allen tijde 1,5 meter afstand van andere bezoekers en medewerkers

– draag een mondmaker  was heel regelmatig handen met water en zeep

– volg de noest- en niesetiquette

Volgende personen mogen NIET naar het lokaal dienstencentrum komen:

– Personen met symptomen Covid-19

– Personen die minder dan 14 dagen geleden positief getest zijn op Covid-19

– Personen met hoogrisicocontact van Covid-19 besmet persoon

“Vanaf 15 juni staan weer heel wat leuke activiteiten op het programma. Anders dan voorheen, vragen we nu wel om op voorhand in te schrijven voor deze groepsactiviteiten. Op die manier kunnen we de social distancing garanderen en alles op een veilige manier organiseren”, besluit schepen van sociale zaken en senioren Peter Vansintjan. Inschrijven voor de activiteiten kan via email naar ldcegmont@ocmw.zottegem.be of telefonisch op 09 364 56 95. Het onthaal van het lokaal dienstencentrum is toegankelijk van 9 uur tot 12 uur. Voor meer informatie over de kalender kan je ook terecht op www.zottegem.be/LDCEgmont.