Wie Oosterzele binnenrijdt zal cameraschilden opmerken

Burgemeester Johan Van Durme: ‘We zetten extra mobiele camera’s in voor meer veiligheid’

‘We blijven de strijd aangaan tegen sluikstorten, vandalisme en fietsdiefstallen. We gaan daarvoor extra mobiele camera’s inzetten, we willen minder overlast en meer veiligheid’, weet burgemeester Johan Van Durme. Wie Oosterzele binnenrijdt zal ze alleszins opmerken, de pictogrammen die het cameraschild van de politiezone Rhode & Schelde aanduiden. Er worden ook camera’s geplaatst in Oosterzele’.     (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Burgemeester Van Durme: ‘Met de pictogrammen bakenen we visueel de zone (naast Oosterzele, maken ook Merelbeke, Melle en Destelbergen deel uit van de politiezone Rhode & Schelde) van het cameraproject Havik af. Het is een wettelijke verplichting. HAVIK staat voor een cameranetwerk dat in de vier gemeenten van de Politiezone Rhode & Schelde geïnstalleerd wordt. Onze politiezone investeerde 1,9 miljoen euro in het cameraproject Havik om verkeersproblemen, overlast en inbraken aan te pakken met niet alleen vaste maar ook verplaatsbare camera’s. Vaste camera’s scannen automatisch de nummerplaten die de zone in en uitrijden. Op die manier worden geseinde auto’s gedetecteerd en moet inbrekers afschrikken of opsporen. Burgemeester Johan Van Durme is opgetogen met het plaatsen van de schilden en camera’s en heeft veel waardering voor de werking en de initiatieven van onze Politiezone Rhode en Schelde.     Reporter 17