Radio M fm verhuisd naar Zottegem en binnenkort ook een live studio in centrum Geraardsbergen


Geraardsbergen/Zottegem. De live studio (studio1) van Radio M fm verhuisde afgelopen weekend van Ophasselt naar Zottegem (studio2). De populaire radiozender vestigt zich hierbij in het hart van haar zendgebied dat de volledige Vlaamse Ardennen, Denderstreek en Land van Rhode bestrijkt. In de toekomst opent Radio M fm een tweede live studio in de (voormalige) priorij van Hunnegem, zo goed als in het centrum van Geraardsbergen.

Sinds 2018 zend Radio M fm uit op 3 frequenties en bereikt zo een groot deel van de inwoners van Zottegem, Zwalm, Brakel, Lierde, Geraardsbergen, Herzele, Oosterzele en Sint-Lievens-Houtem.  Met een marktaandeel van 12% komt dat neer op ongeveer 15000 luisteraars per dag. De kracht van de regionale radio is de combinatie van een populair muziekformat waarmee een brede doelgroep bereikt wordt, en contante updates van regionaal nieuws.  Elke werkdag van 12 tot 13u brengt Radio M fm regionaal nieuws uit de Vlaamse Ardennen, de Denderstreek en Het Land van Rhode.  Verder zijn er dagelijks regionale nieuwsbulletins om 6u, 7u, 10u, 11u, 14u en 16u.  Daarbovenop zijn er op zaterdag en zondag nog specifieke praatprogramma’s waarin de regionale actualiteit en regionaal sportnieuws centraal staat.

Radio M fm krijgt nieuwe livestudio(s)
Omdat de studio in Ophasselt niet meer voldeed aan de technische normen om vandaag de technische trends te kunnen volgen, werd besloten om te verhuizen naar het multifunctionele gebouw Kloosterstraat40 in Erwetegem waar alle moderne accommodatie voorhanden is. Eerder was daar reeds studio 2 gevestigd die mobiel is en ten allen tijde op een andere locatie on air kan gaan. De nieuwe radiostudio laat tevens toe om op regelmatige basis praatgasten te ontvangen.  De nieuwe radiostudio is in Zottegem uiterst centraal gevestigd, in het midden van het grote zendgebied.

Dit wil niet zeggen dat Radio M fm Geraardsbergen verlaat. Integendeel, de band met Geraardsbergen wordt strakker aangehaald, want in de toekomst opent Radio M fm een tweede live studio in de (voormalige) priorij van Hunnegem, zo goed als in het centrum van Geraardsbergen.  Dit is een logische keuze, want niet alleen is er het Museum en Archief van de Vlaamse Film gevestigd (ook Radio M fm zet meer en meer in op visuele boodschappen), maar ook de samenwerking tussen Radio M fm en Eclips TV, de TV zender voor 55 plussers, wordt hierdoor nog versterkt. Tevens zal dit ook de samenwerking met heel wat verenigingen die al een onderkomen vonden in Hunnegem ten goede komen.

Radio M fm is te beluisteren op:

107.6 fm (Zottegem — Vlaamse Ardennen)
105.6 fm (Brakel — Denderstreek)
107.2 fm (Land van Rhode)
en wereldwijd via de stream op de website  www.radiomfm.be. Op die website vind je ook alle informatie over de programma’s, medewerkers, reclame en het nieuws uit de regio.

De verhuis werd ook in beeld gebracht en samengevat in een kort film te zie:
https://www.facebook.com/RadiomfmVlaanderen/