Vakantie in eigen land met sport- & spelkoffers en springkastelen voor de speelstraten in Zwalm

 

Omdat veel gezinnen deze zomer niet op vakantie zullen gaan naar het buitenland, gaat het gemeentebestuur van Zwalm de speelstraten dit jaar extra ondersteunen. Zo kan je als organisatie van een speelstraat gratis een sport- & spelkoffer ontlenen! Deze koffer zit boordevol actiemateriaal om uren te spelen en te sporten. Er zit klassiek spelmateriaal in, maar ook minder bekende en uitdagende items. Voor een creatief spelbeest is dit een droom van een koffer! Een speelstraat kan dit jaar ook een springkasteel huren van een lokale verhuurder uit Zwalm gedurende 1 dag aan € 20. De sport- & spelkoffers en springkastelen kan je aanvragen bij de gemeentelijke uitleendienst. Er zijn ook nieuwe banners om de aandacht te vestigen op de speelstraat.
Je kan ook iets speciaals doen voor jouw speelstraat: een feestelijke opening, elke dag een ander thema bv. fietsen, stoepkrijt, volksspelen, …
De deadline voor de speelstraten werd dit jaar verlengd, zo kunnen speelstraten in de maand augustus nog tot 6 juli aangevraagd worden. In Zwalm kan een speelstraat tijdens de zomer maximum 14 dagen plaatsvinden, aan 1 stuk of verdeeld over verschillende weken, van 13 tot 20 u. Wie tijdens de maand augustus een speelstraat in zijn straat wenst, kan een aanvraag indienen t.a.v. de Jeugddienst Zuidlaan 36, Zwalm en dit vóór maandag 6 juli 2020. Het aanvraagformulier – zie www.zwalm.be/speelstraat