“Komt een paard in de boardroom”

Wat paarden kunnen vertellen over leiderschap

In dit boek: “Komt een paard in de boardroom”, delen paarden hun bijzonder krachtige formule om als leider te floreren en te groeien, zowel in je persoonlijke als je professionele leven.
Aan de hand van voorbeelden van leiders uit het bedrijfsleven en de non-profitsector, vertellen de paarden hoe zij het leiderschap van mensen ervaren.

Experts in leiderschap Annemieken Van Reepingen en Nadja Talpaert vertalen in hun boek  de wijsheid van paarden naar concrete inzichten voor ons.


Wouter Torfs, CEO Schoenen Torfs
:  “Ik volgde in mijn leven al heel wat cursussen rond persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Nergens ontmoette ik een eerlijkere en meer confronterende spiegel dan in de ontmoeting met paarden.”

Paarden leven al zo’n slordige zeventig miljoen jaar op deze aarde. Ze  gaan dus al heel lang mee, veel langer dan de mens. Sinds ongeveer vijfduizend jaar werken mens en paard actief samen.   Over de eeuwen heen hebben paarden een wijsheid rond leiderschap opgebouwd, die van onschatbare waarde is en ook de mens kan inspireren.

 

Jesse Segers, Rector van Sioo (NL) en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Exeter (UK):  “De organisatiewetenschapper in mij zegt “dit vraagt verder onderzoek”. De therapeut in mij ziet dat het werkt. En de bestuurder in mij heeft het ervaren en zal het nooit vergeten.

Doorheen de tijd lieten vele grote leiders zich inspireren door paarden; Alexander de Grote liet zich leiden door zijn geliefde hengst, Bucephalus. Boeddha  begon zijn  spirituele reis toen hij door zijn paard buiten de muren van zijn paleis werd gebracht. George Washington  leerde van paarden het hoofd koel te houden, ook in het heetst van de strijd.   En ook vandaag kunnen paarden onze leiders beter leren leiden.