GO! atheneum Herzele groeit en breidt haar aanbod verder uit

De laatste schooljaren is het aantal leerlingen in het GO! atheneum Herzele enorm gegroeid. Op 5 jaar tijd is het aantal leerlingen meer dan verdubbeld. De vernieuwde pedagogische aanpak speelt hier een belangrijke rol in. Leerlingen krijgen meer eigenaarschap over hun leren en worden sterk begeleid. De school groeide uit van een beroepsschool naar een domeinschool met een veelzijdig aanbod in bso, aso en tso.  Vanaf 1 september breidt de school haar aanbod verder uit.

Bio-esthetiek
Volledig nieuw en uniek in de regio is het aanbod in de studierichting bio-esthetiek in het  TSO vanaf het derde middelbaar.
Leerlingen die geboeid zijn door schoonheidsverzorging en tegelijk gefascineerd zijn door  de anatomie van het menselijk lichaam kunnen vanaf volgend schooljaar terecht in de  studierichting ‘bio-esthetiek’.

In deze studierichting gaat de theoretische,  wetenschappelijke vorming hand in hand met de praktische opleiding.

In de tweede graad staan de vakken handverzorging, gelaatsverzorging, make-up en  voetverzorging centraal. Alle aangeleerde theoretische kennis wordt steeds gekoppeld aan  praktijkoefeningen.

Wie ervan droomt later aan de slag te gaan in schoonheidssalons en wellnescentra of wie denkt aan hogere studies zoals wellbeing- en vitaliteitsmanagement, podologie, health care management, … kan vanaf 1 september terecht in het GO! atheneum Herzele.

 

Economie
In het ASO wordt het bestaande aanbod uitgebreid met economische richtingen. Vanaf volgend schooljaar kunnen leerlingen in de tweede graad economie volgen in combinatie met talen of wetenschappen. Het vak economie omvat 4 lesuren per week en wordt opgesplitst in twee onderdelen, die ieder 2u per week zullen gedoceerd worden.
Enerzijds wordt in het onderdeel business en marketing gewerkt met eigentijdse thema’s zoals verzekeringen, betalingsverkeer, kredieten, het koop-en verkoopproces…kennis die vroeg of laat sowieso in het dagelijks leven moet aangewend worden. Anderzijds zullen de leerlingen ook ondergedompeld worden in een tsunami aan cijfers bij het onderdeel boekhouden, waar in de tweede graad naast het opstellen van een inventaris, balans en resultatenrekening, de basisprincipes van het dubbel boekhouden onder de loep zullen genomen worden.

 

Duaal leren
Nieuw in het BSO is dat de leerlingen uit het 7e jaar terechtkunnen in duaal leren.

In duaal  leren wordt leren op school gecombineerd met leren op de werkvloer.

Dit biedt heel wat  voordelen volgens directeur Sandy Maegerman: “Leerlingen zijn op die manier beter  voorbereid op de job die ze later zullen uitoefenen, leerkrachten krijgen meer voeling met  de praktijk en ondernemingen kunnen hun toekomstige werknemers beter voorbereiden. Ik  verwacht dat door duaal leren de leerlingen zelfstandiger zullen worden en ook beter in  team leren werken. Dat sluit dus perfect aan bij ons pedagogische visie.”

Duaal leren  wordt aangeboden in de opleidingen voor zorgkundige, kinderbegeleider en asfalt- en  betonwegenbouwer.

Meer informatie over het   onderwijsaanbod vind je op de Facebookpagina en de website  van de school (http://www.atheneum-herzele.be).

De vernieuwende onderwijsaanpak van de school met individuele leertrajecten, innovatieve leeromgevingen en een unieke vakdoorbrekende aanpak wordt eveneens verduidelijkt op de schoolwebsite. Inschrijven kan online.