Vanaf woensdag opnieuw bezoek op kamer in woonzorgcentrum Egmont

Vanaf woensdag 17 juni mogen bezoekers van woonzorgcentrum Egmont opnieuw op de kamers van de bewoners. Er gelden wel strikte voorwaarden

De beslissing werd genomen door de stad Zottegem en de directie, in samenspraak met de coördinerend en raadgevend arts van wzc Egmont.  “Dit is heugelijk nieuws voor de bewoners en hun familieleden”, aldus  burgemeester Jenne De Potter. “Voorzichtigheid blijft nog steeds heel belangrijk, dus het bezoek kan er nog niet hetzelfde uitzien als voor de coronacrisis. We zijn er tot nu toe bijzonder goed in geslaagd het virus onder controle te houden. Bij een nieuwe COVID-19 testronde vorige week in cluster Velzeke van het Woonzorgcentrum zijn alle resultaten negatief, dus geen besmettingen,
ook niet meer bij de twee eerder positief geteste bewoners. Laat ons er samen alles aan doen om dat zo te houden door strikt de maatregelen te volgen.”

Praktische regelingen bezoek

 • Elk bezoek is steeds op afspraak. Zonder afspraak op bezoek komen is niet mogelijk.
 • Per bezoekmoment wordt maximum 1 bezoeker per bewoner en 1x per week toegelaten.
 • Bezoek is enkel mogelijk op weekdagen, tussen 13 uur en 16.30 uur.
 • Bezoek vindt plaats op de woning, het is voor bezoekers verboden om andere woningen en de
  gemeenschappelijke ruimtes binnen te gaan.
 • Bij aankomst in het woonzorgcentrum dienen bezoekers zich aan te melden bij het onthaal.
 • Strikt volgen van de voorzorgsmaatregelen: verplicht dragen van een chirurgisch mondmaker, correcte handhygi ëne, geen fysiek contact met de bewoner, de 1.5 meter afstandsregel respecteren, en geen uitwisseling van geschenkjes of boodschappen.

“Er zijn een beperkt aantal bezoeken mogelijk per dag en per cluster”, zegt schepen van Sociale Zaken en Senioren Peter Vansintjan. “Wij willen zoveel mogelijk mensen de kans geven tot bezoek. Dit zal een grote puzzel worden en we hopen daarbij dan ook op jullie begrip. Het spreekt uiteraard voor zich dat bezoek enkel kan plaatsvinden als bezoeker en bewoner gedurende 14 dagen voorafgaand aan het bezoek geen symptomen vertoonden, en niet positief getest werden op COVID-19. Wij rekenen op ieders verantwoordelijkheidszin en discipline om alles in goede banen te leiden. Het is alvast opnieuw een stapje vooruit.”

Woonzorgcentrum Egmont benadrukt dat er eerst een afspraak moet gemaakt worden, dat kan vanaf maandag 15 juni. Het bezoek zelf is mogelijk vanaf woensdag 17 juni. Een afspraak maken kan:

 • Telefonisch op het nummer 09/364 56 03 op volgende momenten:
  • Maandag van 11.00 — 12.00 en van 14.00 — 16.00
  • Dinsdag van 11.00 — 12.00 en van 14.00 — 16.00
  • Donderdag van 11.00 — 12.00 en van 14.00 — 16.00
 • Via email naar wzcegmont@ocmw.zottegem.be, met vermelding van naam bezoeker, naam
  bewoner, relatie tot bewoner en telefoonnummer