Een mooi gebaar van GILO Oosterzele

‘Je blijft in ons hart, Nicolas’

GILO Oosterzele heeft voor de vierde maal een ‘Run   & Walk’ georganiseerd voor Nicolas Raspoet. Het werd een mooi succes. Een mooi menselijk gebaar van GILO Oosterzele, dat Nicolas blijft herdenken. ‘Nicolas blijft voor altijd in ons hart, met ons hart een stukje dichter tot bij jou’. Door corona werd het een speciale editie van ‘Run & Walk’. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

gilo run en walk voor nicolaas 2019

Speciaal voor Nicolas gingen veel sportievelingen in de week van 30 mei tot 7 juni de uitdaging ‘Run & Walk’ aan, globaal klokte men af op precies 16.861,64   km. Het leverde zo maar een reis op van zeg maar van Oosterzele naar de andere kant van de wereld: Australi ë. Je kon via een link op school je afgelegde kilometers ingeven. Leerlingen, ouders, leerkrachten en sympathisanten toonden een groot hart en hebben op een hartverwarmende wijze hun steentje bijdragen aan deze mooie menslievende herdenking van Nicolas. Op Nicolas verjaardag werden in de school ballonnen opgelaten. Door de vreselijke coronacrisis was er dit jaar geen inzameling. Op de vorige edities ging de opbrengst naar Kom op tegen Kanker en Kinderziekenhuis UZ Prinses Elizabeth.

‘Jouw naam klinkt nu als een echo
Het zal wel wennen
zeggen mensen,
de tijd heelt,
zeggen zij goedbedoeld.
Maar we willen niet vergeten,
we willen het niet gewoon worden,
Nicolas, jij was onvergetelijk, buitengewoon’.

Maar weg is hij nooit. Nog altijd missen velen Nicolas. Al vroeg bleek dat Nicolas een bruisende beek was. Centraal stonden zijn ouders, familie, zijn medeleerlingen op school en voetbal. En toen stond alles stil. Waarom? Die vraag spookt nog door vele hoofden. Zo’n lieve jongen. Nog zoveel verwachtingen, plannen, dromen,…Een sportieve, vriendelijke en levenslustige jongen. Dank aan allen die Nicolas niet vergeten zijn.     Reporter 17