Het Belgisch kampioenschap wielrennen gaat over de Muur


Geraardsbergen. Het Belgisch kampioenschap wielrennen, dat dit jaar op 22 september zal doorgaan, neemt de Muur van Geraardsbergen op in het parcours. Onlangs werd de legendarische scherprechter uit de Ronde van Vlaanderen geschrapt. Organisator Flanders Classic had om organisatorische redenen de Ronde wat ingekort en schrapte de passage over de muur uit het parcours. De onvrede en verontwaardiging in Geraardsbergen was heel groot.

De doortocht van het BK wielrennen over de Muur moet het leed wat verzachten. Het startschot wordt in Halle gegeven. Op weg naar Anzegem dendert het peloton vroeg in de wedstrijd door de Oudenbergstad. Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) is een tevreden man: “Na twee dagen overleg, is er overeengekomen dat het Belgisch kampioenschap over de Muur zal rijden. Weliswaar in het begin van de wedstrijd, maar het toont het respect aan voor het iconisch wielermonument dat de Muur is.  En zal blijven.”

Julien Borremans