AZ Sint-Elisabeth roept op om coronamaatregelen te blijven volgen

Het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem laat weten dat er geen bijkomende coronaoverlijdens zijn in het ziekenhuis , maar roept tegelijk ook op om de coronamaatregelen te blijven volgen.

“In totaal hebben we al 96 coronapati ënten mogen ontslaan en zijn er nog een vijftal pati ënten in behandeling, waarvan een drietal nog volop aan het revalideren zijn na langdurige beademing”, zegt communicatieverantwoordelijke. Nicky De Temmerman. “Nagenoeg geen nieuwe positieve gevallen meer in de regio. Toch moeten we heel waakzaam blijven. In China is er blijkbaar op bepaalde plaatsen een tweede golf opgestart en ook in Duitsland en op bepaalde plekken in ons land zien we opnieuw een toename van het aantal besmettingen. Het is derhalve van levensbelang om alle maatregelen te blijven naleven en zeker binnen de muren van het ziekenhuis: in het ziekenhuis dient iedereen een masker te dragen , gebruik te maken van handalcohol en veilige afstand te respecteren. Mogen we ook vragen de bezoekregeling te respecteren; deze is er immers op gericht om te vermijden dat veel mensen tegelijkertijd in het ziekenhuis aanwezig zijn.”

X