©Groen Ninove - Koning Boudewijnlaan

Koning Boudewijnlaan in Ninove krijgt breed fietspad

Op vraag van het stadsbestuur van Ninove zal het Agentschap Wegen & Verkeer de parkeerstroken langsheen de Koning Boudewijnlaan omvormen tot brede fietspaden. Op die manier worden meteen de vrachtwagens geweerd die de jongste maanden het bestaande fietspad steeds meer en meer innamen. Steeds meer en meer vrachtwagens vonden hun weg naar de parkeerstroken langs de Boudewijnlaan en stonden daarbij vaak fout — met inname van een deel van het fietspad — geparkeerd, iets waarover fietsers de laatste maanden contact opnamen met de stad. Het stadsbestuur besprak de situatie met het Agentschap Wegen & Verkeer, dat zich bereid verklaarde de parkeerstroken om te vormen tot brede fietspaden.

BCSD-lid Jordy De Dobbeleer ondervindt als fervente fietser vaak zelf dat fout geparkeerde voertuigen tot onveilige situaties en is tevreden met de oplossing: “Een breder fietspad is altijd mooi meegenomen en als daarmee ook voorkomen wordt dat vrachtwagens het fietspad bezetten is dat een goede zaak.”

©Sophie Richez – BCSD-lid Jordy De Dobbeleer