Door het nieuwe politiereglement zal wildparkeren sneller kunnen worden aangepakt.


Geraardsbergen. Wildparkeren is ook in Geraardsbergen een plaag. Automobilisten parkeren hun wagen regelmatig op een fiets- of een voetpad. Ook in deze situatie laat een automobilist zijn wagen op de stoep aan een zebrapad ter hoogte van een kruispunt achter. ‘Momenteel geldt een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) niet voor dergelijke overtredingen en kan de politie enkel een boete uitschrijven’, reageert korpschef Jurgen De Landsheer.

In de toekomst komt daar verandering in. Momenteel wordt aan een nieuw politiereglement gewerkt waarin dergelijke overtredingen met een GAS kunnen worden bestraft. Jurgen De Landsheer: ‘Het nieuwe politiereglement is nog niet voor morgen. Zowel het parket als de gemeenteraad moeten het reglement eerst nog goedkeuren.’ Korpschef De Landsheer hoopt dat het nieuwe politiereglement tegen september of oktober operationeel zal zijn. Wildparkeren kan dan sneller en kordater worden aangepakt.

Julien Borremans