Schepen Van de Maele en de MMC.

Lierdse Minder Mobielen Centrale gaat terug van start.

Chauffeurs kijken ernaar uit om terug aan de slag te kunnen gaan.

Naar aanleiding van de corona-maatregelen zag het OCMW Lierde zich genoodzaakt om de Minder Mobielen Centrale tijdelijk op non-actief te zetten. Door de huidige versoepeling van deze maatregelen kan deze dienstverlenging nu terug opgestart worden.

“Net zoals voor de poetsdienst, die enkele weken terug werd opgestart, worden voor de chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale de nodige voorzorgsmaatregelen genomen zodat niet alleen zij maar ook de mensen die zij vervoeren voldoende beschermd zijn.” zegt voorzitter van het BCSD en schepen van sociale zaken Antoine Van de Maele.

Ook aan de passagier wordt gevraagd om de nodige veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en om steeds achteraan in de wagen plaats te nemen.

De Minder Mobielen Centrale is een dienst, aangeboden door het OCMW Lierde, voor inwoners met een beperkt inkomen die omwille van leeftijd, ziekte of een beperking geen openbaar vervoer kunnen nemen.  Deze dienstverlening richt zich vooral op sociaal vervoer zoals doktersbezoek, boodschappen doen, bezoek aan familie of kapper.

Ongeveer 40 leden maken gebruik van dit vervoer. Het lidgeld bedraagt 7,00 EUR per jaar en de vergoeding is 0,35 EUR per gereden kilometer.

Chauffeurs gezocht.

Daar er steeds meer en meer beroep gedaan wordt op de MMC hebben de huidige vrijwilligers hun handen meer dan vol. Een uitbreiding van de groep dringt zich dus op.

Het OCMW Lierde is dus nog op zoek naar chauffeurs Рvrijwilligers om deze sociale dienstverlening te kunnen garanderen. Wie zich interesse heeft om deze vrijwilligersploeg te versterken kan contact opnemen met Joke De Sutter, maatschappelijk werkster en co̦rdinator MMC, op het telefoonnummer 055/43 10 29 of via mail ocmw.lierde@ocmwlierde.be

Schepen Van de Maele en de MMC.
Geert Naessens (chauffeur/vrijwilliger), Joke De Sutter (maatschappelijk werkster), Antione Van de Maele (voorzitter BCSD en schepen van sociale zaken)