Inbrekers maken liefst 45.000 euro buit

Een Zwalms koppel is 45.000 euro armer na een inbraak bij hen thuis. De drie dieven maakten onder meer een collectie munten buit.

Het koppel stond tijdens de inbraak op de markt met hun kraam. Eenmaal thuis vonden ze hun woning compleet overhoop gehaald. Er waren allerhande waardevolle spullen meegenomen. De collectie munten hadden de Zwalmenaars bewaard voor hun kleinkinderen. Onderzoek bracht aan het licht dat er waarschijnlijk drie inbrekers aan de slag zijn geweest, maar er kon deze week maar een man voor de rechtbank worden gebracht. Een 33-jarige man uit Doornik die beweert dat hij enkel de chauffeur was geweest voor de twee inbrekers die volgens hem twee mannen zonder geldige verblijfsvergunning waren. Omdat de man amper enkele maanden voor de inbraak werd veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar met uitstel riskeert de man die straf alsnog te moeten uitzitten. Voor de nieuwe inbraak vordert het parket nog eens 3 jaar celstraf. Uitspraak volgende week.

Bron Het Laatste Nieuws