©Groen Ninove - Gemeenteplein Meerbeke

Netwerk publieke laadpalen verder uitgerold

Na de inplanting van publieke laadpalen op acht prioritaire locaties in de binnenstad is Fluvius in samenwerking met Stad Ninove gestart met het plaatsen van laadpalen op vijf andere locaties. Aan het station in Appelterre, in Ninove aan de Parklaan, Witherenstraat en Dam en in de Gemeentehuisstraat in Meerbeke wordt in juni publieke laadinfrastructuur geïnstalleerd.

Fluvius en de stad willen daarmee het dilemma van de kip of het ei doorbreken met betrekking tot elektrische wagens. “Elektrische wagens breken meer en meer door en zullen gelukkig maar ook steeds democratischer geprijsd worden. We willen die evolutie mee ondersteunen door op verschillende plaatsen in groot-Ninove laadpunten te voorzien”, aldus schepen van mobiliteit en leefmilieu Wouter Vande Winkel.

De stad plant dit jaar nog laadpunten in de centra Okegem, Denderwindeke en Aspelare. Daarmee komt het aantal op 16. Bij de heraanleg van de handelskern en het stationsplein komen ook daar laadpunten.

Locaties Laadpunten

geplaatst

Centrumlaan ja

Hendrik Van Gassenstraat ja

Parking Fernand Tavernestraat ja

Denderstraat ja

Savooistraat ja

Twijndersplein ja

Parking Mallaardstraat ja

Parking buurthuis Berdam ja

Gemeentehuisstraat jun/20

t Angereelstraat jun/20

Parklaan jun/20

Witherenstraat jun/20

Bleekstraat/Dam jun/20

Frans Van der Perrekaai 2020

Edingsesteenweg Denderwindeke 2020

Geraardsbergsesteenweg Aspelare 2020

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X