Zeg het met een bloemetje

stad Ninove schenkt bloemetje aan alle mantelzorgers

De stad Ninove zet vandaag, op de Dag van de Mantelzorg, haar mantelzorgers in de bloemetjes, en dan letterlijk. Alle geregistreerde mantelzorgers krijgen in de loop van de dag een plantje met een bedankingskaart, voor de dagelijkse zorg die ze verlenen. “Dit bloemetje staat symbool voor de enorme dankbaarheid die we hebben voor alle mantelzorgers. Deze mensen staan dagelijks klaar om een naaste te helpen, en dat verdient veel waardering. Zonder hen zouden heel wat zorgbehoevende inwoners niet thuis kunnen blijven wonen”, zegt schepen Veerle Cosyns, bevoegd voor ouderenzorg. “We zijn er ons natuurlijk van bewust dat we met deze actie niet alle mantelzorgers bereiken, want niet iedereen staat zo bij de stad geregistreerd. Maar ook aan de zorgdragers die we niet kennen, en hun werk soms in alle stilte doen, willen we een oprechte dankjewel zeggen. Elk van hen geeft meer kleur aan het leven van heel wat zorgbehoevende mensen!”