Spoorwegovergang Terstraeten gaat definitief dicht vanaf 22 juni

Fietsers en voetgangers krijgen een verbinding langs het spoor

In Balegem worden de spoorwegovergangen Terstraeten en Apostelstraat afgeschaft. De gemeente Oosterzele voorziet alternatieven voor fietsers en voetgangers. Infrabel schaft de komende jaren heel wat spoorwegovergangen in Vlaanderen   af omwille van de veiligheid en stiptheid van het treinverkeer. Ook in Balegem-Oosterzele gaan binnenkort twee overwegen in Balegem dicht. De
eerste overgang Terstraeten gaat definitief dicht vanaf 22 juni, Apostelstraat volg later. Vanaf de Apostelstraat wordt over Terstraeten tot aan de Rooigemstraat een   nieuwe trage wegverbinding gemaakt voor fietsers en voetgangers. Geen   volwaardig fietspad maar wel bruikbaar voor fietsers en voetgangers op   verharde ondergrond.Ook aan de landbouwers in de onmiddellijke omgeving is gedacht. Het eerste deel van de wegenis, tussen Walzegem en de Apostelstraat, wordt ingericht als landbouwweg.
Het totaalproject moet afgerond zijn in 2020.