Bezoek op kamer toegestaan in De Vlamme

Woonzorgcentrum De Vlamme in Erwetegem laat sinds 24/6 opnieuw bezoek op de kamers toe.

“We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat het vanaf 24/06/2020 terug mogelijk is om een bezoek te brengen aan de bewoners op de kamers”, zegt directeur Dieter Opdecam. “De bezoeken moeten in deze fase nog steeds gepland worden. Per dag wordt er gewerkt met clusters en vaste tijdstippen. Op die manier zorgen we ervoor dat er niet te veel personen tegelijk aanwezig zijn in het gehele woonzorgcentrum en dat de voorzorgsmaatregelen daardoor niet in het gedrang komen. Bezoeken kunnen zowel in de week als in het weekend gepland worden.Bij aankomst in het wzc wordt gevraagd te registeren en wordt de temperatuur gemeten. Uiteraard rekenen wij op de goodwill en verantwoordelijkheidszin dat er enkel een bezoek zal gebracht worden inden er gedurende 14 dagen geen symptomen geweest zijn of er niet Covid-19 positief getest is.”

“Vanaf 25 juni zal het voor onze bewoners ook mogelijk zijn dagelijks, s ’middags en s ’avonds, opnieuw in onze leefruimte gezamenlijk te eten. Voorheen was dit momenteel maar 1 maal per week mogelijk in groepen van 10 bewoners. Dit zal nog steeds met fysieke afstand zijn van minimaal 1,5 meter. Stapje voor stapje en met de nodige voorzichtigheid hervatten we het sociale leven binnen ons woonzorgcentrum zoals het was voor de COVID-19 periode. We blijven voortdurend waakzaam over de gezondheidstoestand in onze voorziening. Zo blijven al onze residenten 2 maal daags gecontroleerd worden op temperatuur en saturatie. Ook werd elke bewoner en elk personeelslid getest en waren alle resultaten negatief. Door de voorzorgsmaatregelen strikt op te volgen, zijn we er tot nu toe geslaagd het virus onder controle te houden. Daarom zetten we onze deuren op een gecontroleerde wijze stapsgewijs open, samen met jullie. Wij kijken uit naar jullie bezoeken.”

Het bezoek kan ingepland worden via onze bezoekersapplicatie Cubigo , www.planmijnbezoek.be .
Bij vragen kan u terecht op het nummer 09/326 35 10