Gedeelde afzwaai van zesdejaars in het Sint-Barbaracollege

Net zoals de voorbije maanden, was ook de laatste schooldag anders dan anders in de vestigingsplaatsen van het Sint-Barbaracollege. Traditioneel valt die op 30 juni maar zij namen reeds vandaag, 26 juni, afscheid van en opgedeelde groep.
Afscheid nemen is nooit fijn maar zij maakten er toch een heel fijne dag van!

Na de laatste administratieve en klastaken, werden de leerlingen vereerd met een bezoek van deken Hans Vandenholen en directeur Marc De Groote.

Na een inspirerend woordje van beide, was er de plechtige proclamatie en het overhandigen van de getuigschriften. Ook de rapporten werden uitgedeeld en een uniek cadeau voor iedereen: een DVD met al onze clips ‘Een sprong in de tijd’!

Daarna hielden zij een speeddate in de tuin waarbij iedereen aan de anderen van de klas zijn of haar tofste herinneringen aan de basisschool kon vertellen. Dat bleken heel veel te zijn!

In de namiddag was het tijd voor een heus afscheidsfeest in de klas. De leraars deelden een hapje en een drankje uit. Er werden gezelschapsspelletjes gespeeld en de beentjes werden losgegooid tijdens het dansen met de Wii.

Op vrijdagnamiddag 2 oktober is er trouwens een terugkomdag voor de zesdeklassers. Een gelegenheid om herinneringen op te diepen en uiteraard te verhalen over de secundaire school!