Tour de France fietsen voor kansarme gezinnen in Zottegem en Herzele dankzij Bijeva

Anny De Windt zorgt met Bijeva voor een stunt van formaat. Door de coronacrisis kon de Bijeva-zomervakantie voor kinderen uit kansarme gezinnen niet doorgaan, maar na contact met Patrick Lefevre en de Tour de France kan ze ‘haar’ gezinnen 2 fietsen schenken.

Bijeva zet zich in voor kansarme gezinnen onder meer door voedselpakketten rond te dragen, jaarlijks een kerstfeest en zomervakantie te organiseren en rond te rijden met een educacontainer. Lees hierover meer via deze link.

“Door Covid-19 was er in de lente 2020 geen fietsseizoen”, legt Bijeva-bezielster Anny De Windt uit. “Maar, de Tour de France zet zich als grootste wielerwedstrijd ter wereld al enkele jaren in voor de bevordering van duurzame
mobiliteit. Dat hebben ze bevestigd nadat ze gecontacteerd werden door Patrick Lefevre die ons al lang steunt. Om kinderen geluk te brengen en het dagelijks leven van kansarme mensen concreet te veranderen, zullen door de Tour de France meer dan 1.500 fietsen worden aangeboden aan verschillende partnerverenigingen in Frankrijk en het buitenland. Internationaal worden meer dan 200 fietsen aangeboden aan kinderen uit gezinnen die in armoede leven – het merendeel uit Zottegem en Herzle – , geholpen door de verenigingen BiJeVa in Belgi ë en Jeugd Fonds Sport en Cultuur in Nederland. Van die 1.500 fietsen belanden er dankzij Bijeva 120 bij kansarme gezinnen in Zottegem en Herzele, met wat meeval zelfs nog eens 80 extra nadien want naast de directe inzet, vertrouwt de Tour de France ook op zijn kampioenen en al hun supporters om BiJeVa te steunen om tevens aan de andere 40 gezinnen elk twee fietsen te kunnen geven: een oproep tot donatie stelt iedereen in staat deel te nemen door de crowddonation.be site van BiJeVa te linken aan de letour.fr-site.”