Studentenkring Sottegem verkoopt eigen bier ten voordele van kinderen en jongeren met moeilijke thuissituatie

Studentenkring Sottegem en Kaffee Planchee slaan de handen in elkaar om de Zottegemse jeugd een warm hart toe te dragen ten tijde van de COVID-19 pandemie. Het lustrumbier van Studentenkring Sottegem, genaamd ‘Promiele’, zal volgens die visie verkocht worden via Kaffee Planchee, waarbij de opbrengst naar een goed doel zal gaan.

Promiele werd door SKS gebrouwen om hun 5-jarig bestaan te vieren en tegelijkertijd een eerbetoon te brengen aan hun wijlen peter, Zottegemse volkszanger Miele De Meyer.

“Oorspronkelijk was dit bier enkel voor de leden bedoeld, maar uiteindelijk leek er ons geen mooier eerbetoon te zijn aan onze peter dan iets te doen voor de Zottegemse jeugd die het nu nog meer dan anders nodig heeft”, legt Jordy Van Bever Vice Praese Studentenkring Sottegem. “In dat kader zal dusdanig de opbrengst integraal naar de verblijvende jongeren en organisatie van jeugdinstelling Rozengaard te Sint-Maria-Oudenhove gaan.”

Rozengaard is een onderdeel van VZW Steevliet en is een erkende voorziening binnen de bijzondere jeugdzorg. Hier worden kinderen en jongeren (van 0 tot 20 jaar) met een moeilijke thuissituatie ondersteund en opgevangen. Zo krijgen zij hulp op school en voorzien de begeleiders ook kampen en opvang tijdens de zomervakantie. In Rozengaard verblijven momenteel 12 jongeren die naast hun thuissituatie nu ook te maken krijgen met een door corona geteisterde zomer. Wij als studentenvereniging zijn natuurlijk zeer begaan met onze Zottegemse jeugd en wij vonden dan ook dat de jongeren en begeleiders van de Rozengaard onze hulp verdienden.”

Wat met de zomervakantie?

“Onder andere onze jeugd stelt zich momenteel zeer veel vragen over hun zuurverdiende zomervakantie. Gaan ze mogen afspreken met hun vrienden? Gaan ze feestjes mogen geven? Gaan hun zomerkampen kunnen doorgaan? Ook wij, de studenten van Studentenkring Sottegem, stellen ons veel vragen over de mogelijkheid van evenementen en samenkomsten en daarom gingen we op zoek naar een manier om de Zottegemse jeugd in dat proces te helpen.”

“Het ingezamelde bedrag zal daarom ingezet worden om meer kampen en workshops te geven aan de kinderen en adolescenten die verblijven in campus Rozengaard. Zo hopen wij dat de verblijvers van campus Rozenegaard toch nog een veilige maar vooral leuke zomer tegemoet kunnen gaan. Wie wil kan vanaf 1 juli een lekkere bak Promiele aankopen via ons clubcaf é, Kaffee Planchee, voor de schappelijke prijs van €35.”

X