Bloedinzamelingen in Zottegem: op afspraak en andere locatie – Opgelet: foute info in Infokrant Egmont

Ook in deze coronatijden en tijdens deze vakantieperiode is het (zeker) nodig om de voorraad bloed, plasma en bloedplaatjes op peil te houden en daarom komt het Oost-Vlaamse Bloedtransfusiecentrum van het Rode Kruis Vlaanderen, in samenwerking met de plaatselijke Rode Kruis-afdeling, voor inzameling daarvan naar driemaandelijkse gewoonte eerstdaags ook naar Zottegem.

Nadat de vorige bloedinzamelingen in april om organisatorische redenen (coronamaatregelen) doorgingen in de Bevegemse Vijvers, zullen nu alle drie de sessies in het Lokaal Dienstencentrum Egmont op de OCMW-campus (ingang via de A. Gevaertlaan) plaatsvinden. Daar kunnen vrijwillige donoren zich aanmelden op woensdag 15 juli van 16 tot 19 uur alsook op vrijdag 17 en 24 juli telkens van 17 tot 20 uur. Voor alle duidelijkheid: in het jongste nummer van het magazine Infokrant Egmont dat rond het voorbije weekend verspreid werd, staat te lezen dat er op 15 juli zowel in het LDC Egmont als in het AZ Sint-Elisabeth een bloedinzameling plaatsheeft. Dit is dus niet het geval. In het Zottegemse ziekenhuis is er ditmaal helemaal geen bloedinzameling voorzien. Ook met betrekking tot de bloedinzamelingen in april gaf Infokrant Egmont trouwens foutieve informatie mee.

In het kader van de coronamaatregelen en om wachtrijen of groepsvorming te voorkomen, moet er ditmaal eerst een afspraak gemaakt worden voor donatie. Dit kan op donorportaal.rodekruis.be of telefonisch via het gratis nummer 0800 77700. Om alles in veilige omstandigheden te laten verlopen, zullen daarnaast ter plaatse nog andere maatregelen gelden: strikte handhygiëne bij donoren en R.K.-medewerkers, respecteren van onderlinge anderhalve meter afstand, liefst eigen balpen meebrengen om de vragenlijst in te vullen, familie en kinderen van donoren niet welkom.

Uiteraard zijn voor deze bloedinzamelingen ook nieuwe kandidaat-donoren welkom, eveneens op afspraak. Momenteel is trouwens slechts 2,77 % van de Zottegemnaars die hiervoor in aanmerking komen, donor (lees hierover meer in een vroeger NUUS-artikel via deze link). Bij de bloedinzamelingen in april stemde de opkomst alvast tot grote tevredenheid. Ondanks de coronatoestanden hebben zich toen in totaal 189 bloedgevers aangemeld en vooral hoopgevend was dat daarbij ook 22 nieuwe donoren mochten verwelkomd worden.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X