Kermis in Melle!

Op zaterdag 4 juli om 15 uur zal er een kleine opening plaatsvinden, opgeluisterd door AandachtAandacht.

Traditioneel gaan het eerste weekend van juli de Melse Feesten door. Het coronavirus stak echter stokken in de wielen en dus kunnen de geplande optredens, markten en vuurwerk niet doorgaan. Het ministerieel besluit van 30 juni laat echter kermissen wel weer toe. Daarom besliste het gemeentebestuur om de foorkramers de kans te geven de draad weer op te pikken en de kermis wel te laten doorgaan.
De foorkramers komen op vrijdag 3 juli aan na de wekelijkse markt. Op die manier hoeft de markt niet verplaatst te worden en kan deze doorgaan zoals de voorbije weken, met de nieuwe opstelling volgens de coronamaatregelen.
De kermis gaat door op zaterdag 4 juli vanaf 15 uur, zondag 5 juli vanaf 14 uur, maandag 6 juli vanaf 15 uur, dinsdag 7 juli vanaf 16 uur, woensdag 8 juli vanaf 16 uur en donderdag 9 juli vanaf 15 uur.
Ook de kermis zelf zal zich aan nieuwe regels moeten houden. Als bezoeker moet je een éénrichtingsverkeer respecteren. Je komt binnen vanuit de Kerkstraat, tussen het oliebollenkraam en het koordje-trekspel. Je verlaat de kermis aan de kant van de kerk. Aan de in- en de uitgang kan je je handen ontsmetten. Er wordt ook een aparte wachtrij georganiseerd voor het oliebollenkraam. Afstand houden blijft belangrijk en een mondmasker is aan te raden. De foorkramers zorgen voor de veiligheid binnen hun eigen attractie, ontsmetten regelmatig en moeten zelf ook een mondmasker dragen. Op zaterdag en zondag tussen 15 en 18 uur maken we de bezoekers met aangepaste straatanimatie attent op deze maatregelen, maar ook houdt personeel van de gemeente en de politie een oogje in het zeil.