©Sophie Richez - Dinsdagmarkt te Ninove

Terug volwaardige markt vanaf dinsdag 7 juli

Door de versoepelingen van de veiligheidsraad kan er vanaf volgende dinsdag opnieuw een volwaardige markt doorgaan. Alle marktkramers zullen er terecht kunnen, op hun vertrouwde plek op de Graanmarkt of de Centrumlaan. Er blijven uiteraard wel nog veiligheidsmaatregelen gelden. Zo wordt er nog steeds gevraagd om voldoende afstand te houden, regelmatig de handen te ontsmetten (op verschillende vaste punten op de markt zal dit mogelijk zijn), blijft een mondmasker aanbevolen, en is het aantal toegestane bezoekers beperkt tot 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam. Ook de marktkramers moeten de voor hen opgelegde veiligheidsmaatregelen (zoals het dragen van een mondmasker) blijven volgen.

Alain Triest, schepen voor lokale economie, is niettemin heel blij dat hij eindelijk terug plaats kan bieden aan alle marktkramers: “De maatregelen opgelegd door de hogere overheden maakten het ons de afgelopen weken echt niet makkelijk om de markt te organiseren. Wij zijn dan ook heel blij met de nieuwe versoepelingen, waardoor we eindelijk weer een volwaardige markt kunnen plaatsen. En wij hopen dat de Ninovieter snel de weg naar zijn vertrouwde markt zal terugvinden. Toch wil ik ook graag wijzen op de burgerzin van de mensen. Er gelden nog steeds een aantal maatregelen ter bescherming van de klanten en de marktkramers. Het is heel belangrijk dat mensen zich aan deze maatregelen houden, om extra besmettingen te vermijden.”

 Veiligheidsmaatregelen

Om de markt zo veilig mogelijk te laten doorgaan, zowel voor de bezoekers als voor de marktkramers, moeten er een aantal afspraken gevolgd worden:

  • volg de looprichting
  • hou afstand
  • te lange wachtrij aan een kraam? Kom later terug!
  • mondmasker aanbevolen