©Sophie Richez - De interscholenzwemwedstrijd in zwembad De Kleine Dender in Ninove
©Sophie Richez - De interscholenzwemwedstrijd in zwembad De Kleine Dender in Ninove

Zwembad De Kleine Dender heropent op maandag 6 juli

Eindelijk is het zover: maandag opent zwembad De Kleine Dender opnieuw de deuren. Om alles veilig te laten verlopen werden er een aantal aanpassingen uitgevoerd, en uiteraard gelden er ook een aantal veiligheidsafspraken.

 Aangepast zwembad en aangepaste zwemtijden

Het 25 meter sportbad wordt tijdens het recreatiezwemmen als speelbad of vrije zwemzone ingericht, zonder zwemlijnen. De zwemtijden werden aangepast, met een opsplitsing in blokken. Zo kunnen de cabines gedesinfecteerd worden, en wordt er ook een scheiding gecre ëerd tussen vertrekkende en inkomende bezoekers

 • recreatiezwemmen kan elke dag
  . van 10.30 u tot 12 u
  . van 12.30 u tot 14 u
  . van 14.30 u tot 16 u
 •  baantjeszwemmen kan elke dag van 16.30 u tot 17.15 u

 Maximumcapaciteit en verplicht reserveren

 Er gelden ook een aantal afspraken:

 • Er is een maximumcapaciteit (op basis van het aantal kleedhokjes): tijdens het recreatief zwemmen zijn er 30 bubbels toegestaan van maximaal 4 personen, tijdens het baantjeszwemmen zijn 30 individuele zwemmers toegelaten.
 • Op voorhand reserveren via Ticketgang is verplicht
 • 1,5 meter blijft de regel, ook in het bad
 • Betaal zoveel mogelijk cashloos
 • Kom zoveel mogelijk zwembadklaar: als je je zwemkledij reeds draagt onder je kleren, worden lange wachttijden vermeden
 • douchen voor het zwemmen blijft verplicht, na het zwemmen is het niet toegestaan

Marc Torrekens, schepen voor sport: “Het was wat wachten op het offici ële ministerieel besluit met daarin de voorwaarden voor heropening, waardoor de opstart wat vertraging opliep. Maar op maandag 6 juli staan onze medewerkers klaar om de zwemmers opnieuw met open armen (maar op veilige afstand 😉) te ontvangen. Het is wel heel belangrijk om de voorgeschreven maatregelen te volgen, zodat het voor iedereen – klanten én personeel — veilig blijft!”