Nu toch kermis op het marktplein: “Met zes foorkramers maar zonder dorpsontbijt”

Scheldewindeke kermis was  door de coronacrisis eigenlijk afgelast maar kan nu toch in een lightversie doorgaan, vanaf vrijdagavond 3 juli tot en met dinsdag 7 juli  . De kermis zal er wel draaien zonder randanimatie en met de nodige veiligheidsvoorschriften. De optredens van Christoff en Boysband Bobby waren eerder al uitgesteld naar volgende zomer.

Maar we zijn blij dat er toch een beetje kermis is”, zegt Filip Michiels van De Groenbuiken. Zes attracties slaan hun tenten op aan de Markt van Scheldewindeke. “Door de versoepeling van de maatregelen en op vraag van de foorkramers zelf komen de autoscooter, een vis- en een schietkraam, een lunapark, een kindermolen en een dobbelsteenspel naar Windeke. De kermis zelf zal zich aan nieuwe regels moeten houden. Als bezoeker moet je een eenrichtingsverkeer respecteren en handen ontsmetten.

X