Opnieuw gewone regeling voor weekendmissen in Zottegem

Na een tijdelijke beperking en herschikking ervan wegens de coronacrisis geldt voor de zeven weekendmissen in Zottegem voortaan opnieuw de gewone regeling die vóór de pandemie van toepassing was. Een overzicht:

– op zaterdagavond: om 17 uur in Bevegem en om 18u30 in Velzeke.

– op zondagvoormiddag: om 8u30 in de dekenale kerk in Zottegem-centrum, om 9u45 in Erwetegem en in Sint-Maria-Oudenhove, en om 11 uur plechtige hoogmis in de dekenale kerk.

– op zondagavond: om 18 uur in Bevegem. Deze misviering ging normaal in de kerk van Grotenberge door maar omdat de ruimte er te beperkt is om voldoende zitplaatsen te kunnen voorzien met naleving van de coronaregel van 1,5 meter onderlinge afstand, wordt voor deze laatste mis van het weekend voorlopig nog uitgeweken naar de H. Hartkerk in Bevegem.

Vanaf dinsdag 7 juli vindt in de dekenale kerk ook opnieuw, telkens om 9 uur, een eucharistievering plaats ter gelegenheid van de wekelijkse dinsdagmarkt in het stadscentrum. De overige weekdagmissen in andere parochiekerken zullen de na de vakantieperiode hervat worden.