“Waarom geen 100% kwijtschelding voor concessiehouders stad Zottegem?”

De stad Zottegem heeft onlangs beslist om de concessiehouders van de stedelijke infrastructuur (Kasteel Breivelde, Aquataria en cultuurcaf é De Foyer) drie maanden lang een korting van 33% toe te kennen. Lees hierover meer via deze link. Oppositiepartij SP.A waarom dat niet 100% kan zijn.

Het al dan niet toekennen van 100% korting voor de drie desbetreffende maanden (maart, april en mei 2020) voor het Kasteel Breivelde en de Foyer was het voorwerp van discussie in het AGB (Autonoom Gemeentebedrijf). SP.A pleitte ervoor en diende een amendement in die zin: “…Toevoegen van een 2e artikel bij het besluit mbt het Toekennen van een vermindering van de concessievergoedingen aan de concessionarissen van Kasteel van Breivelde en Foyer voor een periode van drie maanden. Er wordt aan de concessionarissen van de stedelijke infrastructuur “Kasteel Breivelde” en de “Foyer” (en bij uitbreiding ook voor de concessionaris van “Cafetaria van de Bevegemse Vijvers”) een kwijtschelding van hun contractuele vastgelegde concessievergoeding toegekend voor de maanden maart, april en mei 2020.”