Schattenzoektocht in de bibliotheek Vind de schatkist en krijg het luisterverhaal ‘Livinus’

Ook deze zomervakantie kunnen families op schattenzoektocht in de bibliotheek van Herzele. “De bibliotheek neemt opnieuw deel aan het project Schatten Van Vlieg, een zomeractie waarbij in heel Vlaanderen culturele en vrijetijdslocaties schatkisten verstoppen”, zegt schepen van Cultuur Heidi Knop. “Tussen 1 juli en 29 augustus kunnen kinderen en hun ouders op zoek naar de schat van Vlieg. Het thema dit jaar is ‘Hoor jij wat ik hoor’. Alle opdrachten hebben met klank te maken.”

Wie een schat van Vlieg vindt, wordt beloond met een klankboekje boordevol spelletjes en stickers. In dat boekje zit ook een wedstrijdcode waarmee families een familieweekend kunnen winnen. “Onze bibliotheek doet daar nog iets bovenop”, vertelt schepen Knop.

Speciaal voor deze schattenzoektocht maakte Theater Harbalorifa een luisterverhaal, getiteld ‘Livinus’. Het is een vrolijk luisterverhaal voor kinderen met de nodige hilariteit, gekke stemmetjes en passende achtergrondgeluiden. Wie de schatkist vindt, krijgt dit luisterverhaal ook mee naar huis.”

Voor Theater Harbalorifa was het de allereerste keer dat ze een luisterverhaal maakten. Het verhaal werd geschreven door één van de leden, Pepijn De Paepe, en heel wat andere leden verzorgden het stemmenwerk. De opnames gebeurden in de studio van Radio Star.

Praktisch

Schatten van Vlieg

1 juli – 29 augustus 2020

De Wattenfabriek (Solleveld 35)

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek

Gratis