Tiener achtervolgd en in elkaar geschopt voor gsm. ‘Sla hem dood’, roept een omstaander.

Guy D'haeseleer, kopman van Forza Ninove, roept het stadsbestuur op tot onmiddellijke actie.


De beelden zijn van tvo.


Ninove. Zondagnamiddag werd een tiener (15) door een aantal jongeren in het stadspark van Ninove geschopt en geslagen omdat hij zijn gsm niet wou afgeven. Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) reageert geschokt. De politionele diensten starten een onderzoek. Volgens Guy D’haeseleer, kopman van Forza Ninove en Vlaams volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang moeten de daders gezocht worden bij Squad 94, een Ninoofse jongerenbende die de stad reeds geruime tijd terroriseert. Guy D’haeseleer kreeg het filmpje van de familie van het slachtoffer en zette het onmiddellijk online. Op zijn Facebookpagina staat de foto van één van de daders.

Zondagnamiddag werd een tiener die met een groepje in het gras zat, door een andere groep lastiggevallen. Vrijwel onmiddellijk beginnen twee jongeren de tiener te schoppen. Aan de tiener wordt gevraagd om zijn gsm af te geven, wat hij weigert. Daarop moet hij nog meer schoppen incasseren. De tiener wil de benen nemen, maar rolt van het heuveltje. Daarop neemt hij de benen, maar de belagers zetten de achtervolging in. Al vrij snel krijgen meerdere leden van de groep de tiener te pakken, waarop ze hem weer onophoudelijk slaan en schoppen. Tijdens het filmpje horen we een andere jongen lachend roepen: ‘Sla hem dood…’. De belaagde tiener vraagt zijn gsm terug en dan eindigt het filmpje.

De jongen is zwaar onder de indruk van wat hem overkwam. De politie start een onderzoek. Het parket is ingelicht. In het Nieuwsblad reageert burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) geschokt: ‘Dat de vrijheid van jongeren wordt afgenomen door zinloos geweld en dat ze bang zijn om naar het stadspark te komen, is onaanvaardbaar.’ Ninove heeft reeds een hele tijd een kwalijke reputatie wat betreft jongerenbendes. Ondanks de verwoede inspanningen van de politie, duikt het probleem steeds opnieuw op.

Volgens Guy D’haeseleer, kopman van Forza Ninove en Vlaams volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang, moeten de daders gezocht worden bij Squad 94, een Ninoofse jongerenbende die de stad reeds geruime tijd terroriseert. D’haeseleer kreeg de het filmpje van de familie van het slachtoffer en zette het onmiddellijk online. Op zijn Facebookpagina is de foto van één van de daders te zien. de kopman van Forza Ninove spreekt klare taal: ‘Enkel een keiharde aanpak van dit straatkrapuul kan verhinderen dat Ninove het Molenbeek aan de Dender wordt. Het jarenlange wegkijken van de problemen door dit stadsbestuur en de geitenwollensokkenaanpak van de burgemeester zal de criminele bendes niet stoppen. Hoog tijd voor verandering!’

Intussen gaan de beelden op de sociale media viraal en stapelen de reacties zich op.

Julien Borremans

X