Twee maanden cel voor Zottegemnaar die vluchtmisdrijf pleegde in Herzele

Op 5 november 2017 was een toen 20-jarige man uit Zottegem op weg naar huis na een avondje stappen. In de Doornstraat in Herzele, vlak bij dancing De Witte Hoeve, reed hij twee jonge voetgangers omver.

De Zottegemnaar reed met een gebarsten en bebloede voorruit gewoon verder. Daarna veroorzaakte hij opnieuw een ongeval aan de Industrielaan in Zottegem. Gelukkig deze keer zonder gewonden. Hij moest zicht daarom in de politierechtbank van Oudenaarde verantwoorden wegens vluchtmisdrijf.

Het argument van de jonge man tegenover de rechter was dat hij in paniek was en daarom is gevlucht. Daar had de rechter weinig oor naar en gezien ook nog eens werd vastgesteld dat hij 1,8 promille alcohol in het bloed had werd hij veroordeeld voor twee maanden cel en een boete van € 5.200.

Gezien het op de korte termijn dat hij op de baan mocht al zijn tweede veroordeling was wegens vluchtmisdrijf dient hij na zijn opgelegde straf nog eens zijn theoretisch en praktisch rijexamen af te leggen en ook een psychologische proef te doorstaan.

Lees meer bron NB