Mondmasker-saga: nieuwe verplichtingen vanaf morgen!

Gisteren werd beslist dat het dragen van mondmaskers vanaf morgen verplicht is op enkele specifieke plaatsen. Burgemeester Jenne De Potter licht de maatregel toe.

“Het Overlegcomit é (Federale overheid en de deelstaten) heeft beslist dat het dragen van een mondmasker vanaf nu zaterdag 11 juli ook verplicht is in winkels en winkelcentra, in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken.”

“Deze lijst kan na verloop van tijd aangepast worden, afhankelijk van de epidemiologische situatie van ons land. Het dragen van een masker blijft altijd sterk aanbevolen in andere omstandigheden. Het dragen van een mondmasker is niet verplicht voor kinderen onder 12 jaar. Belangrijk is en blijft voldoende handen wassen en afstand houden.”