©Sophie Richez - Wouter Vande Winkel, schepen voor mobiliteit

Werken kruispunt Doorn Noord starten in augustus

Verbindingsweg naar Okegembaan in ontwerp

Aan de Aalstersesteenweg in Ninove zijn de voorbereidende werken gestart voor de realisatie van het kruispunt ter hoogte van industrieterrein Doorn Noord. Op dit moment wordt een persleiding aangelegd om de riolering van het industrieterrein aan te sluiten op het rioleringsstelsel in de Okegembaan.

In augustus start de aannemer met de werken aan de nutsleidingen in voorbereiding op de aanleg van het kruispunt zelf. Wanneer die werken precies kunnen starten is nog niet gekend. “De stad is in overleg met het Agentschap Wegen & Verkeer over de start van de werken,” vertelt schepen van Openbare Werken Wouter Vande Winkel (Samen-Groen), “Werken in Welle zorgen voor een omleiding van zwaar vervoer over het traject zodat we wellicht moeten wachten tot die werken klaar zijn.” Schepen van Lokale Economie Alain Triest (Open VLD) benadrukt dat de werken ondanks de vertraging tijdig klaar zullen zijn: “We zitten op schema en dat is een goede zaak.”

Het kruispunt ter hoogte van het industrieterrein houdt meteen rekening met de verbindingsweg die de stad en AWV willen aanleggen tussen de Aalstersesteenweg en de Okegembaan. De aansluiting van de Okegembaan op enkele meters van kruispunt Den Doorn zorgt immers voor heel wat problemen, zowel inzake verkeersveiligheid als inzake filevorming. Het loskoppelen van de Okegembaan van het kruispunt kan daar een oplossing voor bieden, hoewel Vande Winkel ten volle beseft dat het een bijzonder complex dossier wordt: “Met de vele handelszaken op Ring West en Oost wordt dat niet evident, maar de huidige situatie is ook verre van ideaal.”

Het stadsbestuur maakt volop werk van de nieuwe verbinding en onderzoekt daarbij in samenwerking met AWV ook al wat de mogelijkheden zijn voor kruispunt Den Doorn zelf. Concrete plannen zijn nog niet beschikbaar. “Tegelijkertijd werpen we in de mobiliteitsstudie ook al een blik op het stuk Aalstersesteenweg tussen het industrieterrein en kruispunt Den Doorn. Daar is de situatie voor fietsers bijvoorbeeld voor verbetering vatbaar.”