© Facebook

Bijzonder zware brand in Wetteren

Zaterdagnamiddag is de zogenaamde ‘Schutterstoren’ in het centrum, van Wetteren in brand gevlogen. Het vuur verspreidde zich verder naar enkele nabijgelegen woningen.

Het is voorlopig onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Al zouden er roofing-werken aan de gang geweest zijn aan het dak van een woning in de buurt en heeft de toren zo vuur gevat. De stationsbuurt waar de toren zich bevindt werd door de politie onmiddellijk afgezet en de brandweer kwam massaal ter plaatse. Omdat ook woningen in de buurt in de brokken deelden en er daarom woningen dienden ge ëvacueerd te worden, werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Het treinverkeer werd stilgelegd. Bij de brand kwamen heel wat asbestdeeltjes van de toren vrij en dat levert gevaar op voor de omwonenden. De toren brandde helemaal uit. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om de oorzaak van de brand te achterhalen.