Open VLD wil toeristische troeven Zottegem in de kijker

Onder het motto “Zalig Zomeren in Zottegem” trekt Open Vld Zottegem volop de toeristische kaart.

“Zo willen ze Zottegem als “Poort van de Vlaamse Ardennen” deze zomer extra in de kijker zetten”, zegt Open VLD gemeenteraadslid Sven Mornie. “Onze stad kent heel veel troeven: de figuur van Egmont, de crypte, de Egmontkamer, het Provinciaal Archeocentrum in Velzeke, het museum voor Folklore in Grotenberge, het domein Breivelde, het kasteel van Leeuwergem maar ook in onze pittoreske deelgemeenten zijn er voor de wandelaars en de recreatieve fietsers heel wat mogelijkheden.”

“Open Vld Zottegem wil benadrukken dat toerisme heel belangrijk is én blijft voor onze Egmontstad. Het brengt leven in de brouwerij, het zorgt voor consumptie en het versterkt onze lokale horeca en handelszaken. Kortom onze Vlaamse Ardennen zijn dus een ideaal alternatief voor een buitenlandse reis. Door de coronacrisis zat de hele vrijetijdseconomie sinds 14 maart 2020 volledig op slot. Heel wat logies, winkels en horecazaken hebben tijdens de coronaperiode nul euro omzet gehaald. Onze steun is er ook voor onze lokale B&B’s, vakantiewoningen, jeugd- en groepsverblijven en logies in onze prachtige streek. “Zalig Zomeren in Zottegem?” Gewoon doen!”