11 corona-overlijdens in AZ Sint-Elisabeth Zottegem

Het AZ Sint-Elisabeth in Zottegem laat weten dat er sinds het begin van de coronacrisis 11 overlijdens ten gevolge van het virus te betreuren waren. 100 coronapati ënten konden na verzorging het ziekenhuis verlaten.

“Sedert nagenoeg anderhalve maand liggen er geen pati ënten meer op de afdeling Intensieve Zorgen en actueel is er nog één pati ënt herstellende op de revalidatie-afdeling”, licht communicatieverantwoordelijke Nicky De Temmerman verder toe. “Het aantal positieve testen ligt, in de lijn van hetgeen we landelijk zagen in de voorbije maand, heel laag. Dit laat ons toe nog enige verdere versoepelingen door te voeren: bezoek op onze kritische afdelingen kan nu tweemaal daags door maximaal twee personen, en het restaurant wordt terug open gesteld voor niet-medewerkers. Dit alles evenwel met inachtname van alle vereiste preventieve maatregelen. De recente lichte stijging van het aantal bevestigde besmettingen in Belgi ë noodzaakt ons tot een blijvende alertheid en voorzichtigheid. We blijven daarom eens te meer het belang benadrukken van eenieders persoonlijke verantwoordelijkheid en van alle voorzorgsmaatregelen: draag steeds een mond-neusmasker in het openbaar, hou afstand, gebruik handalcohol, en kom alleen naar het ziekenhuis. Begeleid enkel die personen die echt fysisch of psychisch begeleiding nodig hebben.”

Blijf op de hoogte via www.sezz.be