©Sophie Richez - Dinsdagmarkt na de logistieke aanpassingen

Mondmaskers verplicht op dinsdagmarkt en in stadhuis

Breng je een bezoek aan de dinsdagmarkt, of ga je naar het stadhuis, dan moet je vanaf woensdag 15 juli verplicht een mondmasker dragen.

Zowel op de markt als in het stadhuis was het voor bezoekers niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen, om een mondmasker te dragen. Dat verandert vanaf nu, omdat uit evaluatie blijkt dat het op beide plaatsen niet altijd vanzelfsprekend is om 1,5 meter afstand te houden, door het grote aantal bezoekers.

“We hebben ervoor gekozen om de markt zo snel mogelijk weer te openen in z’n oorspronkelijke bezetting, met alle kramen. De Ninovieter vond dat een goed idee, want er was een grote opkomst”, zegt Alain Triest, schepen voor lokale economie. “We denken dat het aantal bezoekers de komende weken, bij mooi weer, verder zal toenemen, en daarom gaan we preventief enkele extra maatregelen nemen. De meest ingrijpende is het mondmasker, dat we vanaf nu zullen verplichten, zowel voor de marktkramers als voor de bezoekers. Als er veel volk op de markt loopt, is het namelijk heel moeilijk om altijd die 1,5 meter afstand te houden, en zonder mondmasker loop je dan makkelijker het risico om besmet te raken.”

“Ik ben enorm bezorgd over het toenemend aantal besmettingen en vond het dan ook belangrijk om bij burgemeestersbesluit te beslissen om het dragen van een mondmasker te verplichten op onze wekelijkse markt. Ook in het stadhuis en bij de andere stadsdiensten worden mondmaskers verplicht voor bezoekers en medewerkers die aan de balie zitten”, verduidelijkt burgemeester Tania De Jonge. “Als de Nationale Veiligheidsraad beslist dat je in winkels een masker moet dragen, lijkt het ons logisch dat we die lijn doortrekken voor onze diensten, waar dagelijks ook tientallen mensen over de vloer komen.”