Ongewenst drone-bezoek in Bevegem: “Provocerend en arrogant”

Zondag maakte een dronebedrijf in Bevegem minutenlang beelden voor een 3D-simulatie voor de verkoop van nieuwbouw appartementen. Opvallend want het schepencollege heeft nog geen beslissing gecommuniceerd over het al dan niet toekennen van de omgevingsvergunning.

Lees meer over de mogelijke komst van de nieuwbouwappartementen via onderstaande link

Protest tegen ‘verappartementisering’ van Bevegem

“Het openbaar onderzoek voor omgevingsvergunning voor het bouwen van 15 appartementen in de villatuin van Acacialaan 1 werd afgesloten en het Schepencollege moet voor begin augustus een beslissing nemen over het al dan niet toekennen van de omgevingsvergunning”, klinkt het bij de buurtbewoners. “Er is heden vandaag nog geen beslissing genomen. Op de jongste gemeenteraad werd door Schepen Evert De Smet aan de oppositie ook meermaals herhaald dat men geen uitspraken doet over een lopende vergunningsaanvraag, wat uiteraard normaal is. (Gemeenteraad van 15/6 is te beluisteren via YouTube / variapunt Acacialaan /…    link vanaf 01u57min20sec  /  https://www.youtube.com/watch?v=sz8tITsHWfU&feature=youtu.be)”

“Groot was het ongeloof in de buurt dan ook toen men gisteren, zondagmiddag, vaststelde dat een drone minutenlang beelden maakte van het perceel en aangrenzende gebouwen. Toen we bij de piloot -die geparkeerd stond op de Acacialaan even gingen polsen over de bedoeling hiervan was men niet weinig verrast dat de dronefirma Ground 2 Sky (https://ground2sky.be/) opnames maakte in opdracht van een marketingbedrijf voor de bouwpromotor om 3D-beelden te maken om te gebruiken bij de verkoop van het project. Dit is ronduit provocerend en arrogant, klinkt het in de omgeving. Bovendien werd niemand vooraf in kennis gesteld dat men de omgeving kwam filmen” (privacy)

“De buurt is dan ook ernstig bezorgd over deze vreemde gang van zaken. Er is nog geen vergunning en toch maakt men reeds kosten om de verkoop van het project voor te bereiden. Dit wekt bij vele Bevegemnaars het vermoeden dat die projectontwikkelaar wel erg zeker lijkt te zijn van zijn zaak, wat toch ernstige vragen doet rijzen aangezien er officieel nog niets bekend is omtrent het verlenen van de omgevingsvergunning. Als je weet dat er meer dan 400 bezwaren werden neergelegd stellen we ons ernstige vragen hierbij”