Beleef erfgoedaanbod in de Leie Schelde regio en de Vlaamse Ardennen . 

Ga op ontdekkingstocht – samenwerking regio Leie Schelde en de Vlaamse Ardennen  

 
Beleeferfgoed.be – dé startplek om het rijke erfgoedaanbod in de Leie Schelde regio en de Vlaamse Ardennen te ontdekken.
 
De regio’s Leie Schelde en Vlaamse Ardennen slaan de handen in mekaar  om het erfgoedaanbod voor toeristen en recreanten te promoten. Laat je verrassen door de rijke geschiedenis en cultuur, dicht bij huis.
 
De twee regio’s, verbonden door de Schelde, hebben een gelijkaardig DNA van landelijkheid, historische stedelijke kernen en rivieren. Beide worden sinds lange tijd gewaardeerd door kunstenaars op zoek naar rust en inspiratie. Ze zijn een geliefde bestemming voor toerisme en recreatie dicht bij huis. Laat je verrassen door alles wat hier te beleven valt voor groot en klein, van erfgoedwandeling en -zoektocht tot museumbezoek.
 
Daarom lanceert men  de nieuwe website     https://www.beleeferfgoed.be/        die een overzicht geeft van de meer dan 30 diverse en unieke musea, verrassende erfgoedwandelingen en -fietstochten, lokale tradities en betoverende activiteiten voor kinderen. Ontdek! Bezoek! Beleef erfgoed!
 
Houd de website zeker in de gaten, want in de loop van de zomer laten we nog nieuwe zaken op u los!
 
Bezoek www.beleeferfgoed.be – een initiatief van Erfgoedcel Leie Schelde en Erfgoed Vlaamse Ardennen.  

FOTO 
De foto werd genomen tijdens de persvoorstelling van deze morgen aan Meuleken ’t Dal in Zingem. Op de foto staan: 

  • Met puzzelstuk links: de voorzitter van cultuurregio Leie Schelde: Thomas Van Ongeval (schepen cultuur Nazareth) 
  • Met puzzelstuk rechts: voorzitter van VARIANT (cultuurregio Vlaamse Ardennen): Joris Vandenhoucke (schepen cultuur Ronse). 
  • Leden van de raad van bestuur van beide verenigingen en vertegenwoordigers van de 19 steden en gemeenten in Vlaamse Ardennen en Leie Schelde regio. Dit zijn de gemeenten: Brakel, Deinze, De Pinte, Gavere, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Lierde, Kluisbergen, Kruisem, Maarkedal, Nazareth, Oudenaarde, Ronse, Sint-Martens-Latem, Wortegem-Petegem, Zottegem, Zulte, Zwalm. 
  • Medewerkers van Erfgoedcel Leie Schelde en Erfgoed Vlaamse Ardennen 

 

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X