Geen Dance D-Vision … maar wel een Dance D-Cision

Dance D-Cision. Zo noemt het Dance ‘festival’ dat van   31 juli tem 2 augustus doorgaat op de festivalweide van de Bevegemse Vijvers. Niet te verwarren met het bekende Dance D-Vision dat dit jaar omwille van de coronapandemie niet doorgaat.

Dance D-Cision is een initiatief van de zaakvoerder van de evenementenhal Sotto’s. Het is een alternatieve en veilige zit-versie waarbij slechts 400 personen in hun “bubbel” kunnen aanwezig zijn. Deze zomer wordt op de weide door dezelfde initiatiefnemer reeds een drive-in cinema georganiseerd. Vandaar de opzet om op dezelfde plaats ook een Dance-evenement te organiseren.

De organisatie van Dance D-Vision had liever een andere naam gezien. Dat laten ze via hun facebook-pagina weten met onderstaand bericht:

“Beste festivalganger,

Normaal zouden we iedere ondernemer enorm veel succes wensen in deze barre periode, maar gezien de vele vragen voelen we ons genoodzaakt om jullie correct te informeren over onderstaande.

Zoals u wellicht weet zijn massa-evenementen nog steeds bij wet verboden en is Dance D-Vision festival daarom verplaatst naar 30 & 31 juli en 1 augustus 2021. We ontvangen veel vragen van jullie omtrent het zogenaamde “Dance” event op het festivalterrein in hetzelfde weekend waarop wij normaal ons 10-jarig jubileum allen samen zouden vieren.

Wij wensen als organisatie absoluut afstand te nemen van een evenement met een gelijkaardige naam. De opzet van een gelijkaardig evenement treft ons als organisatie diep, wetende dat ook wij jammer genoeg familieleden aan het COVID-19 coronavirus verloren hebben. Wij waren en zijn nog steeds van mening dat het uitstellen van ons 10-jarig jubileum nog steeds de beste keuze was, uit noodzaak voor de gezondheid van jullie: onze bezoekers, medewerkers, vrijwilligers, … . Bovendien vinden wij het nog steeds onverstandig om in massa samen te komen op evenementen.

Onder het motto dat toeval niet bestaat én kijkende naar de volgende ‘toevalligheden’ van het betreffende Dance-event: zijnde hetzelfde festivalterrein, hetzelfde weekend, gelijkaardige dj’s én een naam die slechts één letter verschilt van de onze, concluderen wij maar één ding: deze organisator wil dankzij onze naamsbekendheid als festival pure winst maken tijdens deze barre tijden. Daarenboven ervaren wij dit eerder als het moedwillig willen berokkenen van schade aan onze naam met mogelijke imagoschade als gevolg.

Wij hopen dat de organisator zijn verantwoordelijkheid opneemt en dringen er bij de organisatie op aan de naam van het evenement te wijzigen zodat de huidige verwarring met ons event kan ophouden.

Wij hopen dat u als burger met gezond verstand de gezondheidsregels verder blijft respecteren.

Wij zien jullie graag volgend jaar.

Zorg goed voor elkaar,
Het volledige Dance D-Vision team  
❤️”