Mondmaskers verplicht in openbare gebouwen


Geraardsbergen. Sinds enkele weken zijn de cijfers van coronabesmettingen in de wereld en ook in Belgi ë opnieuw in stijgende lijn.   Burgemeester De Padt vaardigt nu een besluit uit om een mondmasker te dragen in alle openbare gebouwen.

‘Je kan niet om de stijgende cijfers heen. Er worden gemiddeld weer 115 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd in ons land. Dat is een stevige stijging met 32 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. We hebben het coronavirus voorlopig nog niet onder controle’, aldus burgemeester Guido De Padt (Open Vld). Burgemeester De Padt vaardigt nu een besluit uit om dragen van een mondmasker in alle openbare gebouwen verplicht te stellen. Burgemeester Guido de Padt: ‘We kunnen allen samen levens redden door voorzichtig te blijven. Het dragen van een mondmasker beschermt jou en anderen tegen de verspreiding van het coronavirus.’

Terzelfdertijd wordt ook aan het personeel van het lokaal bestuur sterk aanbevolen om een mondmasker te dragen bij verplaatsingen op kantoor.