Een wandeling in ons eigen buitenlandje : le Pays des Collines

 

Ongeveer 10 km ten zuiden van Brakel ligt Ellezelles.   We komen in het glooiende Pays des Collines (het land van de heuvels).

Dit is een paradijs voor wandelaars en fietsers en hier  zijn dan ook  verschillende bewegwijzerde wandel- en fietsroutes uitgezet, waarvan “Le Sentier de l’Étrange” (“de Wandelweg van het Buitengewone”) in Ellezelles de bekendste is. Die 5 kilometer lange route voert wandelaars langs beeldhouwwerken van Jacques Vandewattyne.  De magische tocht start aan het  huis van de Pays des Collines in Ellezelles en wordt goed bewegwijzerd met gele borden. Fenomenale vergezichten wisselen af met smalle, kronkelende bospaden. Soms denk je in de Ardennen te zijn, dan weer krijgt het landschap   een zuiders uitzicht.   Het leukste aan deze wandeling zijn natuurlijk de vreemde wezens die her en der opduiken. Langs de wandelpaden speelt een duivel op een viool,  of wacht een weerwolf de wandelaar op.    Heksen, draken en andere figuren uit folkloristische legenden   wisselen elkaar af   . Dit is een unieke wandeling die ook kinderen erg leuk zullen vinden. Wie dorst heeft na de wandeling, kunnen we een Quintine aanraden, dat is een blond- of amberkleurig bier van de lokale brouwerij Quintine.