Merelbeke verplicht mondmaskers op wekelijkse markt

markt 2019

Het lokaal bestuur van Merelbeke heeft beslist om vanaf donderdag 23 juli het dragen van een mondmasker verplicht te maken voor de bezoekers van de wekelijkse markt op het Kerkplein. ‘Wij willen er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus in onze gemeente tegen te gaan. De stijging van het aantal besmettingen in ons land is verontrustend en het dragen van een mondmasker is één van de gezonde gewoontes die ons samen beschermt tegen het virus”, zegt burgemeester Filip Thienpont. Daarom wordt de mondmaskerplicht uitgebreid. Niet alleen op de markt, maar ook in het gemeentehuis, het Sociaal Huis, het Administratief Centrum in de Poelstraat, en alle andere openbare gebouwen moeten de bezoekers (+12 jaar) vanaf donderdag 23 juli een mondmasker dragen. “Zo blijven we in Merelbeke zorg dragen voor onszelf en voor anderen”, besluit de burgemeester.