Ninove maakt zich klaar voor zomerkermis

De traditionele zomerkermis in het Ninoofse stadscentrum opent vrijdag de kramen. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten bezoekers én foorkramers wel rekening houden met een aantal veiligheidsmaatregelen. Zo zijn mondmaskers verplicht voor iedereen vanaf 12 jaar, en wordt het aantal bezoekers beperkt tot 1 persoon per 1,5 lopende meter aan het kraam. Door te werken met vier in- en uitgangen, kan het aantal aanwezigen continu bijgehouden worden. We vragen ook om de handen te ontsmetten bij het binnenkomen van de kermis, de looprichting te volgen en voldoende afstand te houden.

Marc Torrekens, schepen voor evenementen, is tevreden: “Het is fijn dat de zomerkermis toch kan doorgaan, zowel voor de Ninovieters, de foorkramers als de horeca. Toch wil ik ook graag wijzen op de burgerzin van de mensen. Er gelden nog steeds een aantal maatregelen ter bescherming van de klanten en de foorkramers. Het is heel belangrijk dat mensen zich aan deze maatregelen houden, om nieuwe besmettingen te vermijden.”

Veiligheidsmaatregelen

Om de kermis zo veilig mogelijk te laten verlopen, zowel voor de bezoekers als voor de foorkramers, moeten er een aantal afspraken gevolgd worden:

– Gebruik de ingangen aan de Marktstraat, Graanmarkt, Twijndersplein en Oude Kaai om de kermis te betreden. Gebruik de uitgangen aan de Langemuntstraat, Graanmarkt, plein aan de Twijnster en Cl ément Behnplein om de kermis te verlaten.

– Mondmasker verplicht.

– Ontsmet je handen bij aankomst.

– Volg de looprichting.

– Hou afstand.

– Te lange wachtrij? Kom later terug!

Praktische informatie

De kermis vindt plaats van vrijdag 24 juli tot en met dinsdag 28 juli, van 14 uur tot 22 uur, en strekt zich uit over de Graanmarkt, het Cl ément Behnplein, het plein aan de Twijnster en de parking Oude Kaai.