Het Bankje: theater op de mooiste plekjes van Zwalm.

 

In Zwalm kan je tot 31 augustus genieten van een wel heel speciale vorm van theater. Op meer dan 10 verschillende plaatsen verspreid over de gemeente kan je via een QR-code op de zitbanken luisteren naar soms pakkende levensdialogen gebracht door OPENDOEK, de koepel van het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel. “Met deze podcast, toepasselijk “Het Bankje” genoemd, willen we in deze coronatijden theater op een veilige manier tot bij het publiek brengen”, zegt schepen van toerisme en cultuur Peter Van Den Haute, die het project op aangeven van burgemeester Eric De Vriendt lanceert. “Het uitgangspunt is eenvoudig: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje, je scant een QR-code met je smartphone en je kan luisteren naar de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Uiteraard hebben we banken geselecteerd op de mooiste plekjes van onze gemeente.”

Een lijst met de banken en meer info over het project zijn beschikbaar aan het onthaal van het gemeentehuis, het Streekpunt Zwalm en op de website (zwalm.be) van de gemeente.